Read Vào một đêm không trăng by Dai Sijie Free Online


Ebook Vào một đêm không trăng by Dai Sijie read! Book Title: Vào một đêm không trăng
The author of the book: Dai Sijie
Edition: NXB Phụ Nữ
Date of issue: February 2010
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 4.49 MB
City - Country: No data
Loaded: 1867 times
Reader ratings: 4.2

Read full description of the books:Năm 1930 trên chuyến bay đến Mãn Châu, Phổ Nghi – vị hoàng đế cuối cùng của Trung Hoa – đã xé nát mảnh lụa ghi bằng một thứ ngôn ngữ tối cổ vùng Trung Á trong cơn điên loạn của chứng tâm thần phân liệt. Một phần mảnh lụa lọt vào tay nhà ngôn ngữ lập dị người Pháp Paul d’Ampere và những bí ẩn xa xưa dần được sáng tỏ…

Người dẫn chuyện vô danh – một sinh viên nước ngoài tại Trung Quốc trong thập niên 70, đã ghi lại câu chuyện này qua lời kể của Tumchooq – một người bán rau bên Tử Cấm Thành, đồng thời cũng là người tình của cô, về cuộc đời người cha xa lạ. Nhưng khi d’Ampere bị bức tử trong trại lao động, Tumchooq đã biến mất, từ bỏ người tình đang mang thai đứa con của mình. Trong quá trình đi tìm tình yêu đã mất, cô tình cờ tìm ra mảnh lụa còn lại và khám phá sự thật của lời Đức Phật dạy đằng sau những dòng chữ bí hiểm “Vào một đêm không trăng, một kẻ lữ hành cô độc lần bước trong bóng đêm đi dọc theo một con đường nhỏ dài dặc, con đường nhòa vào với núi và núi nhòa vào với trời…”.

Câu chuyện lôi cuốn người đọc vào một không gian bí ẩn, với những mối quan hệ chằng chịt khiến người ta luôn háo hức muốn biết những diễn biến tiếp theo, cho đến trang cuối cùng của cuốn sách. Với cốt lõi là một cuộc phiêu lưu, thám hiểm kỳ bí nhưng sự phức tạp về cảm xúc khiến Vào một đêm không trăng được đánh giá là một trong những tác phẩm văn xuôi đẹp nhất mà Đới Tư Kiệt từng viết.

Đới Tư Kiệt sinh năm 1954 tại Trung Quốc, nhận học bổng sang Pháp du học từ năm 1984. Tại đây ông bắt đầu sự nghiệp sáng tác của mình. Từ năm 1997 đến nay Đới Tư Kiệt đã cho ra đời 3 tiểu thuyết đặc sắc: Balzac và cô thợ may Trung Hoa, Mặc cảm của Đ., Vào một đêm không trăng.


Download Vào một đêm không trăng PDF Vào một đêm không trăng PDF
Download Vào một đêm không trăng ERUB Vào một đêm không trăng PDF
Download Vào một đêm không trăng DOC Vào một đêm không trăng PDF
Download Vào một đêm không trăng TXT Vào một đêm không trăng PDFRead information about the author

Ebook Vào một đêm không trăng read Online! Dai Sijie was born in China in 1954. He grew up working in his fathers tailor shop. He himself became a skilled tailor. The Maoist government sent him to a reeducation camp in rural Sichuan from 1971 to 1974, during the Cultural Revolution. After his return, he was able to complete high school and university, where he studied art history.

In 1984, he left China for France on a scholarship. There, he acquired a passion for movies and became a director. Before turning to writing, he made three critically acclaimed feature-length films: China, My Sorrow (1989) (original title: Chine, ma douleur), Le mangeur de lune and Tang, le onzième. He also wrote and directed an adaptation of Balzac and the Little Chinese Seamstress, released in 2002. He lives in Paris and writes in French.

His novel, Par une nuit où la lune ne s'est pas levée (Once on a moonless night), was published in 2007.

L'acrobatie aérienne de Confucius was published in 2008.

His first book, Balzac et la Petite Tailleuse chinoise (Balzac and the Little Chinese Seamstress) (2000), was made into a movie, in 2002, which he himself adapted and directed. It recounts the story of a pair of friends who become good friends with a local seamstress while spending time in a countryside village, where they have been sent for 're-education' during the Cultural Revolution (see Down to the Countryside Movement). They steal a suitcase filled with classic Western novels from another man being reeducated, and decide to enrich the seamstress' life by exposing her to great literature. These novels also serve to sustain the two companions during this difficult time. The story principally deals with the cultural universality of great literature and its redeeming power. The novel has been translated into twenty-five languages, and finally into his mother tongue after the movie adaptation.

His second book, Le Complexe de Di won the Prix Femina for 2003. It recounts the travels of a Chinese man whose philosophy has been influenced by French psychoanalyst thought. The title is a play on "le complexe d'Oedipe", or "the Oedipus complex". The English translation (released in 2005) is titled Mr. Muo's Traveling Couch.


Reviews of the Vào một đêm không trăng


JOSHUA

Why do you ask me to write a phone?

ARTHUR

A book that completely overturned consciousness

TILLY

Why do you ask me to drive a phone?

OSCAR

The most favorite book of all books

WILLOW

Rarely do the books make me cry, but this one could.
Add a comment
Download EBOOK Vào một đêm không trăng by Dai Sijie Online free

PDF: vo-mt-m-khng-trng.pdf Vào một đêm không trăng PDF
ERUB: vo-mt-m-khng-trng.epub Vào một đêm không trăng ERUB
DOC: vo-mt-m-khng-trng.doc Vào một đêm không trăng DOC
TXT: vo-mt-m-khng-trng.txt Vào một đêm không trăng TXT