Read Tristeți de lămâie by Julian Barnes Free Online


Ebook Tristeți de lămâie by Julian Barnes read! Book Title: Tristeți de lămâie
The author of the book: Julian Barnes
Edition: Nemira
Date of issue: June 2005
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 636 KB
City - Country: No data
Loaded: 2946 times
Reader ratings: 3.1

Read full description of the books:"Un ofiter in retragere trebuie sa se resemneze sa-si ingroape virilitatea, chiar daca se intalneste cu prostituata sa preferata. Doua vaduve fanate se cearta intr-o ceainarie. Un cuplu de octogenari se insulta lamentabil in fata fiului lor care-i priveste neputincios. Un scriitor lipsit de inspiratie traieste o ultima fantezie intr-un compartiment de tren. Un muzician rememoreaza cu tristete franturi din viata lui si ne invita sa ne asezam la „masa cu lamai” a unei taverne, pentru a vorbi despre moarte.

Toate aceste personaje apar in acest volum de nuvele in care Julian Barnes pune in scena avatarurile batranetii fara a renunta la ironia sa legendara. Caci, la el, gravitatea este intotdeauna presarata cu o fermecatoare ironie. Si uneori cu zeflemea, atunci cand abordeaza temele lui favorite: neintelegerile amoroase, care transforma viata intr-un crud vodevil, si ravagiile timpului, care imping omenirea spre tarmuri demne de mila.

De la o nuvela la alta, Barnes stoarce lamaia (simbolul mortii la chinezi) cu indemanarea pe care i-o cunoastem. Si cu o tristete suficient de poznasa pentru a nu-si plictisi cititorul." Andre Clavel, Lire

„Elegant, sclipitor, inteligent... In desertul literaturii contemporane, opera lui Barnes infloreste ca un cactus rar: splendid si surprinzator.“ Ottawa Citizen


Download Tristeți de lămâie PDF Tristeți de lămâie PDF
Download Tristeți de lămâie ERUB Tristeți de lămâie PDF
Download Tristeți de lămâie DOC Tristeți de lămâie PDF
Download Tristeți de lămâie TXT Tristeți de lămâie PDFRead information about the author

Ebook Tristeți de lămâie read Online! Julian Patrick Barnes is a contemporary English writer of postmodernism in literature. He has been shortlisted three times for the Man Booker Prize--- Flaubert's Parrot (1984), England, England (1998), and Arthur & George (2005), and won the prize for The Sense of an Ending (2011). He has written crime fiction under the pseudonym Dan Kavanagh.

Following an education at the City of London School and Merton College, Oxford, he worked as a lexicographer for the Oxford English Dictionary. Subsequently, he worked as a literary editor and film critic. He now writes full-time. His brother, Jonathan Barnes, is a philosopher specialized in Ancient Philosophy.

He lived in London with his wife, the literary agent Pat Kavanagh, until her death on 20 October 2008.
(Wikipedia)Reviews of the Tristeți de lămâie


THOMAS

Light fiction for Cloudy day

LUCAS

Poignant book.

ELLIE

The book is a masterpiece that makes a richer soul, speech, and wider horizon.

OLIVER

Easy to read, easy to understand!

HOLLY

Great book!
Add a comment
Download EBOOK Tristeți de lămâie by Julian Barnes Online free

PDF: tristei-de-lmie.pdf Tristeți de lămâie PDF
ERUB: tristei-de-lmie.epub Tristeți de lămâie ERUB
DOC: tristei-de-lmie.doc Tristeți de lămâie DOC
TXT: tristei-de-lmie.txt Tristeți de lămâie TXT